Deník zubní pasty

Další starší text.. psaný na výzvu: Deník zubní pasty…  Pár lidí tenhle text chválí, ale už jsem se setkala i s vyjádřením zda mi je třináct… No asi by dotyčný zvlád napsat lepší deník zubní pasty, ovšem nikdy to nezkusí neb nechápe k čemu jsou tyhle bláznivé výzvy dobré…

Pondělí:
Ták, konečně! Konečně si mě někdo koupil! Už je to pár týdnů co mě z továrny dovezli. Ležela jsme nejprve ve skladu, pak konečně na regálu, sice vzadu, ale jak lidi kupovali moje sestřičky, přibližovala jsem se jeho okraji čím dál tím víc a s tím zároveň rostla moje šance, že si mě někdo koupí! A to se stalo právě dneska! Ó jak se těším, až mě vytáhnou z krabičky, odšroubují mé víčko, lehce zatlačí, malinký kousek mého já se lehce přilepí na kartáček a pak poputuje k ústům. K nádherným ústům, třeba nějakého urostlého mladíka a na jeho krásných bílých zubech se rozprostře… A tak postupně budu spotřebována a splním svoje poslání! Už aby to bylo.

Úterý:
Zatím stále nic, včera mě nechali v chobě v igelitce se spoustou jiných věcí a vybalili mě až dneska odpoledne! Vyndali mě na stůl a vedle mě položili další pastu! A ještě jednu! A aby toho nebylo málo, tak když nás shrnula do ruky ta ženská (bydlím s jednou ženskou a dvěma muži, zvláště na toho jednoho se moc těším) a odnesla nás do koupelny, tak tam na poličce ležela čtvrtá! Ano, ano ano čtvrtá zubní pasta! Jsem velice uražená!

Středa:

Nic a pořád nic! Já se snad nedočkám! Na poličce tu leží Lacalut, Elmex, Stoma a já. Ty tři drží při sobě, vůbec se se mnou nebaví! Pořád si něco pošuškávají a smějí se mi za zády do očí. Nevím proč!

Čtvrtek:
Přišla jsme na to, že zatímco ta ženská a ten méně hezčí chlap si berou pořád tu stejnou pastu, tak ten můj favorit bezmyšlenovitě sahá po té co má nejblíže! Tudíž jsem se začla nepatrně posouvat, až jsem byla skoro u krajíčku. Mno a v tu chvíli do mě Elmex štouchla… A já padala a padala, praštila jsem se o umyvadlo a zase jsme padala. Až jsem bolestivě dopadla na zem! Ty mrchy!

Pátek:
Proležela jsem na studené zemi celou noc, fešák si mě vůbec nevšiml a vyčistil si zuby Stomou :-(. Je mi do pláče! Použil ji už 2* za sebou! Co když si ji oblíbí? Co já?

Sobota:
Fešák přišel do koupelny až skoro v poledne, oči měl ještě polozavřené a tak jsem mu sama skočila do ruky… A už už to tu bylo… Lehce mě stiskl, vymáčkl na kartáček a ten zasunul do úst… A pak nastala ta tragédie:
„Fuj, co to je, kurnik ségra já tě zabiju, fůůůj!“ Fešák si začal horlivě vyplachovat ústa, nechutnala jsem mu! Proč proboha! Vždyť mám takovou chutnou příchuť!

„Co se děje?“

„Co by, proč si to neuklidila, teď jsem si s ní vyčistil zuby!“ rozčiloval se na svoji sestru, ta se smála až se za břícho popadala.

„Vidíš akorát mám čas na to ji poprvé použít!“ vzala mě do ruk a já se děsila co se stane, vždyť ona si už zuby dneska čistila! Co když jsem dejme tomu pasta na čištění koberce? Ne, já jsem přece zubní pasta, to vím 100%!

Lehce me zmáčkla, nanesla mě na kartáček a zavolala:

„Spoty pojď k paničce! Mám pro tebe ňaminku!“ Do koupelny vběhlo cosi malého a chlupatého….
Elmex, Lacalut i Stoma mohli smíchy na poličce prasknout. Ano jsem zubní pasta… Jsem zubní pasta pro psy!

Neděle:
Vše zlé je k něčemu dobré. Včera jsem z toho měla mírnější depresi, teď, jsem naopak ráda. Normální pastu užívají lidi 2*denně, takže pasty jsou brzo vypotřebované. Psům se zuby čistí1-2 týdně! Takže se tu budu v koupelně (na poličce spolu se psím šampónem) rozvalovat hodně měsíců a neustále pozorovat onoho fešáka….. Mám to krásný život před sebou!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..