Bradavická všehochuť

Taková směs textů z různých soutěží, rozvoji kreativity atd… Vše na téma světa Harryho Pottera!

 

Sovinec

Zadání: Tady jsou jména sov ze školního sovince, napište v jakém znamení se narodili (vymslete si vlastní „zvěrokruh“) a popište ono znamení…

 

Klotylda – je sovou narozenou v znamení Athény. Tyto sovy jsou právě těmi pravými smyboly moudrosti. Jsou přemýšlivé, rozvážné a vždy si dobře rozumí s kouzelníkem jež se věnuje studiu a výzkumu. Sovy narozené v tomto znamení byli prvními, které navázaly spolupráci s kouzelníky a díky nim vznikla a je možná taková záslužná činost jako je soví pošta. Jinak se tyto sovy zdržují v blízskosti škol a knihoven. Ve světě sov zaujímají důležité místo poradců.

Standa – Lovec neboli znamení Artemis – pokud si domůpořítíte sovu zrozenou v tomto znamení nemusíte se už nikdy bát hrabošů! Tyto sovy rády a velmi úspěšně loví!

Robert – znamení Herkulese – Silné a nezdolné sovy, nevzdávají se a byť i jsou menší velikosti stejně dokáží vyvinout větší sílu než ostatní. Od jejich poslání je neodradí nic! Ani špatné počasí, an i nástrahy mudlů. Pevně a nochvějně plní své poslání.

Maruš – znamení Zeuse neboli Vládce – sova jež je předurčena k vládnutí a vedení ostatních sov.

Zdeněček – sovy z tohot znamení jsou velmi mazané, pokud vám přijde, že se nějaké sova v sovinci vždy dostane k nejlepšímu zobu, že ta samá sova se vždycky ztratí, když se má poslat nějaký těžký balík a podobně pak vězte, že je to sova zrozená ve znamení Hermése!

Julinka – nejznámější sovou zrozenou v tomto znamení byla Hedwiga, sova Chhlapce, který přežil. Je tedy jasné, že Julinka zastupuje sovy narozené ve znamení Gaia – znamení lásky a věrnosti a stálosti… Tyto sovy jsou sovy jedny z nejvěrnějších. Pro své majitele by se i obětovaly…

Růženka – pořádkumilovná sova zrozená ve znamení Hóry – v přírodě dbají na útulná a čistá hnízda, a vždy si důkladně načechrají a proberou své peří. Pokud žijí s kouzelníky jsou velmi neodbytné pokud jejich klec či jiné místo pro jejich odpočinek nejsou dokonale uklizeny a vyčištěny.

Mojmírek – znamení Seléne – sovy spjaté s nocí, ono všechny sovy jsou především noční ptáci, ale většina z nich kvůli svému poslání lítá i přes den. Nikoliv však sovy narozené v tomto znamení, budou se snažit vyhnout se denní službě za každou cenu, za to noc milují. Zejména měsíc, za úplňku lítají a velmi chápou vlky, jež vyjí na měsíc… Tyto sovy na něj houkají (takže pozor, pokud žijete v blízskosti mudlů nemusí se jim líbit váš velmi hlasitě houkající mazlíček)!

Klementek – patří do toho samého znamení jako Papušík Rona Weasleyho! Veselé, praštěné, ztřeštěné, hyperaktivní sovy se rodí ve znamení Pana.

Vládík – jaká pak sova by se hodila k Severusi Snapovi? Sovy samotářské, tajemné… Většina z nich se ani nepřdá k soví poště a pokud ano pak lítají jen a jen pro svého zvoleného pána, ale to jsou velmi vzácné vyjímky. Většinou jsou to sovy jež žijí v klidu v lesích a na ostatní tak toršku více házejí bobek… Jsou to sovy zrozené ve znamení Hádese!

Venoušek – znamení Kirké – sovy mají svůj druh magie, podobně jako hadi či kočky. Není to velmi prozkoumaná oblast, ale všichni víme jakých zázraků jsou naše sovy schopné… Ty, které se narodí v tomto znamení bývají nejvíce magicky nadané. Často se tak v sovinci stávají divné věci. A majitelé těchto sov si nejednou říkají, zda jejich sova náhodou neovládá telepatii…

Mareček – stejně jako u sov ze znamení Seléne i majitel sovy zrozené ve znamení Euterpé by měl pamatovat na pořádném utišovacím kouzlu pro sovinec! Na rozdíl od výše zmiňovaných sov, jež houkají jen na měsíc tak tyto sovy houkají a houkají pro hudbu samotnou! Ano pro hudbu! I sovy mohou milovat něco jako zpěv a muziku.. a jejich zpěvem je jejich houkání…

 

Slavné osobnosti mrzimorské

Zadání: Představte nějakou osobnost, která chodila do vaší koleje, popište čím odpovídá charakteristikám dané koleje….

 

Jak se už dělo po staletí přistupovali na večer prvního září nový studenti Bradavic k Moudrému klobouku. Mezi nimi i mladý Olivander.  Na stoličku usedal s pevnou jistotou, že kolej do které bude poslán bude stejná jako kolej, kterou navštěvoval jeho otec, děd, praděd… Nebylo zkrátka jiné možnosti než:
„MRZIMOR!“
Téměř každý z rodu Olivanderů se dostal do Mrzimoru. Mají pro tuto kolej nejlepší předpoklady a takéž jejich schopnosti může kolej Helgy z Mrzimoru nejlépe rozvíjet.
Výroba hůlek (jak jistě všichni víte  Olivanderovi patří k nejlepším výrobcům) není jednoduchá činnost, nelze ji odbývat! Vyžaduje přesnost, trpělivost, pečlivost a vytrvalost. Tedy vlastnosti jednoznačně mrzimorské!
Jistě takový Havraspár oplývá velmi nadanými studenty, kteří by teoreticky mohli vymyslet a zkonstruovat dokonalejší hůlky nicméně chytrost není vše, je potřeba také šikovných rukou a už zmiňované trpělivost a to už každý havraspárský študák nemá. Ze Zmijozelu vychází spousta  ctižádostivých kouzelnků, možná i o mnoho lepších obchodníků než jsou Olivanderovi, jenže ve výrobě hůlek s podvody nepochodíte! Hůlku není možné odbýt (tedy je to možné, ale pak za vámi přijde velmi rozlobený majitel), není možné její výrobu ošidit, aby se ušetřilo a zisk byl větší. Kvalitní hůlka potřebuje pečlivou a poctivou práci. Nebelvírští absolventi jsou skvělými dodavateli ingrediencí pro hůlky. Málokdo vám tak rychle obstará dračí srdce nebo drápy harpyje. Ale zkuste se pana Olivandera zeptat jak to dopadlo, když se naposledy nechal přemluvit a přijal do svého obchodu synovce jeho manželky – bývalého brankáře nebelvírského družstva….
Až brzy opětně do Bradavic zavítá nejmladší z tohoto starého rodu bude si stejně jistý jak všichni jeho předci, že  bude přiřazen do koleje, která v něm bude podporovat  rodinné vlastnosti a která mu pomůže aby sláva Olivanderových hůlek nezanikla…

 

Kouzelnický tisk

Zadání: Vychází v kouzelnickém světě i něco jiného než Týdeník čarodějek a Denní věštec? Můžete vytvořit i obálky….

Cinkot galeonů    – Časopis „lepší“ třídy kouzelníků zaměřený na zisk a moc.
Krasohled    – Noviny kouzelnické vsi Krasovec, kvůli tomu, že je Krasovec poměrně malá vesnice vychází jen jedenkrát týdně.  Kromě zpráv z vesnice a okolí přináší i nejdůležitější zprávy z celého kouzelnického světa…
Jednou TAK, jindy TAK    –  Zkráceně TakTaK, je časopis určený pro metamorfózy. Každé číslo je absolutně jiné!
Tacrve   –    mezinárodní časopis pro učitele kouzelnických škol.   Název je složen ze tří latinských slov – Tabula (tabule), Creta (křída), Verberatio (Výprask),. Je to velmi tradiční tiskovina, která vychází již několik století.   V každém čísle je představena podrobně jedna kouzelnická škola a její ředitel. Mezi oblíbené rubriky patří ta s názevm „Jak jsem setřel studenta/tku!“, která popisuje
úspěšné zákroky učitelů proti studentíkům.
Záře    –   Občasný obšťastník, který prozáří vaše obydlí pohodou a humorem. Kouzelnický humoristický magazín, který vychází vždy, když začne celá kouzelnická společnost být v tzv. „blbé náladě“

Šum netopýřích křídel  –  Noviny a zprávy o událostech o nichž se raději moc nemluví, přinejlepším se o nich jen šeptá. Ideální pro kouzelnické pesimisty. Motto novin je Bude hůř! Touto větou je zakončeno 99% všech článků.
Zítřejší věštec   –  Denní tisk pro zájemc o věštby. Aneb k čemu jsou noviny o tom co se stalo, když máme noviny o tom co se stane?!

Břípýr      –   Pěstitelský časopis pro bylinkáře, zahradníky, sadovníky, zkrátka pro všechny co se motají kolem květin, zeleniny, ovoce, léčivých bylin atd,.

Zlatonka     –  Sportovní týdeník. Jak si jistě můžete všimnout jedná se o krásně kulatý časopis. rubriky: – Faul týdne! – Gól týdne! – Monolog s družstvem…  Kup to! (recenzena famfrpálove vybavení). Dále přináší statistiku zápasů atd. Vydává Českomoravská liga famfrpálová.

 

bripyr

 

zlatonka-animace

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..